Sabine, persoonlijk ondersteuner

We regelen het samen

Sabine is persoonlijk ondersteuner op locatie Holtrust in Zwolle. Samen met Jan vertelt ze hoe ze op deze locatie samen zaken regelen. In dit geval over het afval en de containers.

 

“Als er wat over is, laat ze dat dan aan een ander geven”, was wat Jan zei over de broodkorsten die steeds werden weggegooid. Een aantal bewoners kan de korsten niet eten in verband met slikproblemen. “Nu gaan de broodkorsten naar de eenden in de buurt. En het is direct een mooie wandeling voor bewoners om de korsten weg te brengen. Een heel goed idee dus van Jan”, vult Sabine aan. Maar daar bleef het niet bij. Over het afval was Jan niet tevreden. “Niet alles moet in de prullenbak. Zoals alle plastic bakjes bijvoorbeeld. Vroeger woonde ik in Hattem. Daar was plastic ook apart.” En daar was bij Het Holtrust een oplossing voor gevonden, tenminste zo leek het. Sabine: “We hadden bij de gemeente een container voor plastic aangevraagd en die hebben we gekregen. Maar de container werd niet geleegd. Na navraag bij de gemeente bleek dat wij geen plastic container mogen omdat wij niet worden gezien als particuliere woning. We zoeken nu naar een oplossing.” Jan: “Ja, het moet echt opgelost worden.”

 

Samen doen

“We regelen het samen. En soms lukt het niet”, weet Jan. “Ja, dat klopt. Als we iets uitzoeken dan betrekken we bewoners erbij. Ze zien het dan ook als iets niet lukt, maar dat we wel ons best doen. Zoals nu met het regelen van de plastic containers.” Het is belangrijk dat een begeleider goed naar bewoners luistert. Want als dat niet gebeurt? “Dan zeg ik niets meer. Als ze bijvoorbeeld steeds zeggen: ‘Komt wel goed, komt wel goed’, maar er gebeurt niets. Nee dan ben ik niet blij.” Sabine: “Wat zo mooi is aan Jan, dat hij andere bewoners ‘besmet’ met zijn ideeën. Zo verzamelt een bewoner nu de plastic doppen. Deze leveren geld op voor KNGF Geleidehonden.”

 

Dit verhaal en meer kun je lezen in Frion in Beeld, zomer 2018

vierkant cover

Frion in Beeld zomer 2018

 

Terug naar overzicht

Meer