“Ik houd van uitdaging en die vind ik hier”

Margriet ten Kate, medewerker begeleiding

"Als ik hun glimlach zie weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan.”

Margriet is 20 jaar en niet enorm groot van stuk. Maar vergis je niet: ze staat stevig in haar schoenen. “Als 17-jarige zocht ik een stageplek bij Jutjesriet. Ik werd afgewezen omdat ik te jong was. Toen ben ik er heen gegaan om te zeggen dat ze zich vergisten. Ik wou me niet per mail laten afwijzen.” Inmiddels werkt ze anderhalf jaar op de IJsselbolder, met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Doorgroeien naar begeleider

Zowel op Jutjesriet als op de IJsselbolder heeft ze uiteindelijk stage gelopen. En nu is ze medewerker begeleider op die laatste woonlocatie van Frion. Sinds kort zit ze ook weer in de schoolbanken, “want ik wil doorgroeien naar begeleider. Ik heb net een examen achter de rug.”

Margriet heeft een MBO-opleiding maatschappelijke zorg gedaan. Daarmee ging ze eerst aan de slag in de kinderopvang. “Voor mij was dat geen uitdaging. Je hebt er kleine problemen, bijvoorbeeld iemand die in zijn broek plast. Bij Frion heb ik uitdaging en kan ik echt ergens mijn tanden in zetten. De gehandicaptenzorg is heel mooi om in te werken.”

Het werk is nu super

“Op de IJsselbolder was het in het begin wel aanpoten. “Je wordt uitgeprobeerd, maar ik geef niet zomaar op, daar ben ik te trots voor. Inmiddels zie je dat ze haar hand daar niet mee voor omdraait. Ze stelt vragen, daagt een beetje uit en houdt steeds vrolijk en vriendelijk contact. “Het werk is nu super. Ik ben dol op mijn cliënten. Als ik hun glimlach zie weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan.”

Terug naar overzicht

Meer