Zelf regie hebben vinden we belangrijk.

 

Bij Frion draait alles om de cliënten. We zijn er van overtuigd dat zij hun eigen leven moeten leven, op de manier die bij hen past en dat hun leven lang. Bij elke stap, elke fase, ongeacht leeftijd, beperking of bijkomende aandoeningen. We stellen ons de vragen: wie ben jij, wat wil je, wat kun je? En puzzelen net zo lang tot we antwoorden hebben, zodat cliënten zich verder kunnen ontwikkelen en regie hebben over hun eigen leven. Hoe complex de zorgvraag ook is. We gaan daarom in gesprek met familie, de orthopedagoog, GZ-psycholoog, arts verstandelijk gehandicapten, adviseur gezondheid en preventie en begeleider en persoonlijk ondersteuner.

Eigen regie
Zelf regie hebben vinden we belangrijk. Voor cliënten, maar ook voor medewerkers en stagiaires. Daarom werken we in resultaatverantwoordelijke teams. Dat betekent dat er geen manager is. De teams weten zelf het beste wat er écht nodig is en hebben de vrijheid en de verantwoordelijkheid om dat zelf te organiseren. Ze werken daarbij nauw samen met de orthopedagoog/psycholoog en arts verstandelijk gehandicapten. Daarnaast worden teams ondersteund door specialisten voor onder andere het op orde houden van de financiën en personeelsbeleid.

Frion in het kort

  • Onze missie: je eigen leven leven, samen met Frion kansen en mogelijkheden benutten, ondernemen in mens en werk.
  • Onze kernwaarden: mensgericht, verbonden en dichtbij, ondernemend
  • Onze visie: regie in eigen hand

Aansluitend bij onze missie, visie en kernwaarden werken wij volgens zes organisatieprincipes.

  • Het werkgebied van Frion is de regio Noordwest Overijssel.
  • We hebben 1000 professionals die zich inzetten voor:
  • Bijna 1000 cliënten, met een ernstige, matige of licht verstandelijke beperking.
  • We bieden logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis of in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Op onze algemene website lees je daar meer over.
  • 350 vrijwilligers helpen ons

Meer over Frion:

Algemene flyer A4